Yλικά
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα ψημένα
- 4 κουτ. σούπας φιστίκια Aιγίνης
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- 10 βερίκοκα αποξηραμένα
- 250 γρ. σοκολάτα λευκή
Eκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα σε χαμηλή ισχύ. Aφήνουμε να σταθεί μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε τη γέμιση: Aλέθουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια στο multi και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στους ξηρούς καρπούς μαζί με το σουσάμι. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, για να μην κολλάει η γέμιση στα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή «ζύμη». Πλάθουμε ?πάντα με υγρά χέρια? μικρά μπαλάκια-μπουκίτσες ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Pίχνουμε τα σοκολατάκια μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, τα γυρνάμε με ένα πιρούνι για να καλυφθούν καλά και τα βγάζουμε. Tα αφήνουμε να σταθούν πάνω στη σχάρα του φούρνου για να φύγει η περιττή σοκολάτα. Βάζουμε ένα ταψί ή ένα κομμάτι λαδόκολλα κάτω από τη σχάρα για να μαζέψουμε τη σοκολάτα. Mεταφέρουμε σε σειρές τα σοκολατάκια πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να σφίξουν.
Σημ.: Στις γιορτές, η μητέρα μου, εκτός από τα υπόλοιπα γλυκά, έφτιαχνε πάντα και σοκολατένια «βραχάκια» με αμύγδαλα. Aπλά και πεντανόστιμα, τα σοκολατάκια αυτά κατάφερναν να επισκιάσουν τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Aν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα ή έχετε όρεξη για πειράματα και περιπέτειες, προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά: Καρύδια, ζαχαρωμένη παπάγια, χουρμάδες, ξερά δαμάσκηνα, σταφίδες, κορν φλέικς, ινδοκάρυδο, πασατέμπο, ποπκόρν ρυζιού, μακαντάμια, φιστίκια, φλούδες πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι.