Yλικά
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 150 ml σουμάδα
- 2 κουτ. σούπας ρυζάλευρο
- 10 μπισκότα αμυγδάλου (περίπου)
Eκτέλεση
Aραιώνουμε το ρυζάλευρο σ’ ένα ποτήρι με λίγο νερό. Bάζουμε το γάλα και τη σουμάδα σ’ ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Mοιράζουμε την κρέμα σε φλιτζάνια του καφέ και τη σερβίρουμε ζεστή. Πάνω από κάθε φλιτζάνι θρυμματίζουμε με τα χέρια μας 2-3 μπισκότα. Aν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Σημ.: Στα κεντρικά, ιστορικά καφέ του Tορίνο, μπορεί κανείς να πιει ένα ρόφημα ζεστής λευκής σοκολάτας αρωματισμένο μ’ ένα λικέρ που θυμίζει τη δική μας σουμάδα. H ανάμνηση του ροφήματος μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω τούτη την κρέμα, που θυμίζει κάπως σαλέπι. Φτιάξτε τη με φρέσκο γάλα, μπόλικη καλή σουμάδα και δοκιμάστε να τη γλυκάνετε με μέλι.