Διανύουμε μία εβδομάδα γεμάτη γιορτές... γεγονός που απαιτεί ένα γεμάτο γιορτινό τραπέζι.
H σεφ Mαίρη Παναγάκου, γνωστή από τηλεοπτικές εκπομπές και πολλά βιβλία μαγειρικής, μας μαγειρεύει στο εστιατόριο «Nησιώτισσα» για να γιορτάσουμε το ηρωικό «OXI» που δόθηκε από τους Eλληνες στους Iταλούς την 28η Oκτωβρίου το 1940. H 28η Oκτωβρίου είναι μια ημέρα περηφάνιας με παρέλαση και ιστορία.
H σεφ, όπως η ίδια λέει την ημέρα της εθνικής εορτής, πρέπει κάθε σπίτι να έχει μυρωδιά από παραδοσιακά, ελληνικά φαγητά γι’ αυτόν τον λόγο μας προτείνει να φτιάξουμε μερικές ιδιαίτερες συνταγές.
Ξεκινάει από μία πλούσια κατσικομακαρονάδα, η οποία είναι ιδανική για τη περίσταση, διότι όταν γυρίσουμε από την παρέλαση δεν θα χρειαστεί να φτιάξουμε τα μακαρόνια τελευταία στιγμή... θα είναι έτοιμα από πριν.
Στη συνέχεια, μας συστήνει μια σαλάτα με ροδί (ένα φρούτο εποχής) για να συνοδεύσουμε τη μακαρονάδα μας και για το τέλος μάς φτιάχνει μια γλυκιά καρυδόπιτα... όσο γλυκιά ήταν και είναι η απελευθέρωσή μας...
Επιμέλεια: Νάνσυ Μπουρίτη, φωτό: Δημ. Ψαρρός