Κεφτεδάκια γεμιστά με ελιές

17.09.2010

Υλικά

  • 230 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 230 γραμμ. χοιρινός κιμάς
  • 1 πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
  • 1 φέτα χωριάτικο ψωμί (όχι μπαγιάτικο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 2-3 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ξερή ελληνική μέντα
  • 35 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ή γεμιστές με σκόρδο
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πανάρισμα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τους κιμάδες και στη συνέχεια προσθέτετε την πολτοποιημένη πατάτα.

2. Βρέχετε το ψωμί στη βρύση και το στραγγίζετε πολύ καλά στις παλάμες των χεριών σας. Έπειτα το προσθέτετε στο μείγμα.

3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και 2 κουτ. σούπας από το ξίδι και το ούζο.

4. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και τη μέντα. Ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι πηχτό, προσθέτετε το υπόλοιπο ξίδι και ούζο.

5. Σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 1-3 ώρες. 6. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, παίρνετε μία γεμάτη κουταλιά κάθε φορά και το πλάθετε σε κεφτέ λίγο μικρότερο από μια μπάλα του γκολφ.

7. Δημιουργείτε μια εσοχή στο κέντρο και σπρώχνετε μέσα την ελιά. Κλείνετε την εσοχή πιέζοντας με τα δάχτυλα και πλάθετε τον κεφτέ στις παλάμες των χεριών σας για να γίνει πάλι ολοστρόγγυλος.

8. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Καθώς ζεσταίνεται το λάδι, απλώνετε το αλεύρι σε ένα πιάτο ή ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και περιστρέφετε τους κεφτέδες προσεκτικά στο αλεύρι, τινάζοντας όσο περισσεύει.

9. Τοποθετείτε λίγους κεφτέδες κάθε φορά στο ζεστό λάδι και τους τηγανίζετε γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ