Ντοματοκεφτέδες

28.09.2010

Υλικά

  • 500 γραμμ. ώριμες κατακόκκινες ντομάτες
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες (αν θέλετε, μπορείτε να τις τρίψετε στον τρίφτη, προσέχοντας όμως να μην πολτοποιηθούν).

2. Βάζετε τις λιωμένες ντομάτες σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, τη ρίγανή, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά.

3. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μαλακός πολτός. Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε το μείγμα πιο νερουλό και να το παίρνετε με μεγάλο κουτάλι λίγο λίγο για να το τηγανίσετε.

4. Βάζετε στο τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζετε τους κεφτέδες.

5. Τους ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστοί.