Ρεβιθοκεφτέδες

21.09.2010

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 3 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • Αλεύρι
  • 1 αβγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βασιλικός
  • Λάδι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα ρεβίθια και τη σόδα από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό.

2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε και τα πολτοποιείτε στο μίξερ.

3. Σε ένα μπόλ ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό. 4. Ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μια ζύμη και πλάθετε τους κεφτέδες.

5. Τους βουτάτε σε αβγό και μετά σε αλεύρι.

6. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.