Πατατοκεφτέδες

30.09.2010

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη, για να γίνει σφιχτό το μείγμα)
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα και μετά τις ξεφλουδίζετε.

2. Τις λιώνετε με το πιρούνι ενώ είναι ακόμα ζεστές και προσθέτετε όλα τα υλικά.

3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.

4. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.