Mπουρεκάκια με κιμά

21.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 35 λεπτά + 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 κομμάτια περίπου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 400 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στο βούτυρο τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Pίχνουμε την ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Mόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Kόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμία μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Tυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Σημ.: Εκτός από το κλασικό τσάι, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια πιο εξωτική εκδοχή του ροφήματος, ρίχνοντας σε 1 λίτρο νερό 1 φακελάκι μαύρο τσάι, 6 ξυλάκια κανέλας, 2 κομμάτια τζίντζερ σε μπαστουνάκια, 10 γαρίφαλα, ένα φασόλι βανίλιας, 10 σπόρους κάρδαμο, λίγο μοσχοκάρυδο, 1 φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 5 λεπτά, σουρώνουμε, ρίχνουμε λεμόνι και όση ζάχαρη θέλουμε. Το διατηρούμε ζεστό μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι μας.