Σούπα γαλοπούλας

22.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

  • 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 7 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 4 μαραθόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 3 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε τη γαλοπούλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό (που να τη σκεπάζει) και τη βράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Mε προσοχή, γιατί στη συνέχεια θα την ψήσουμε στον φούρνο, αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το νερό στο οποίο έβρασε και κρατάμε δύο φλιτζάνια ζωμό για το μαγείρεμα της γέμισης. Pίχνουμε όλα τα υλικά στον ζωμό εκτός από το ρύζι, το λεμόνι και τα αβγά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε τα αβγά καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι και στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, προσθέτουμε στα αβγά ζωμό από τη σούπα με αργό ρυθμό μέχρι να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε αμέσως.