Προετοιμασία: 20 λεπτά
Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 1½ πακέτο σαβαγιάρ
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κονσέρβες σαντιγί φυτική
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κιλό κομπόστα ροδάκινο (κονσέρβα)
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 2 φύλλα ζελατίνη
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα στο multi
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα, κρατάμε το σιρόπι τους και τα κόβουμε σε φετούλες. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για να γίνει αφράτη και την βάζουμε στο ψυγείο. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το γιαούρτι. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη και τη στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε μπρίκι ½ ποτηράκι από το σιρόπι της κομπόστας με το κονιάκ. Διαλύουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε σε μπολ το σιρόπι της κομπόστας με το υπόλοιπο κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και βάζουμε από ένα στο κάθε ποτήρι. Γεμίζουμε με μία κουταλιά από την κρέμα και λίγες φετούλες από την κομπόστα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με λίγη κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν το σερβίρουμε.
Σημ.: Το τυρί μασκαρπόνε ή οποιοδήποτε τυρί κρέμα μπορεί να αντικαταστήσει ιδανικά το γιαούρτι. Η κρέμα θα γίνει ακόμη πιο πλούσια και γευστική και σας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά.