Προετοιμασία: 2 1/5 ώρες
Υλικά για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
3 φακελάκια ζελέ ανανά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
8 φέτες ανανά κονσέρβας
2 ποτήρια χυμό από τον ανανά
Εκτέλεση
Βράζουμε τον χυμό ανανά και αραιώνουμε τα 2 φακελάκια ζελέ. Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό των λεμονιών και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ. Δουλεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε τα 2/3 από κάθε μπολ ή ποτήρι και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν. Βάζουμε στο κάθε ποτήρι ή μπολ μία φέτα ανανά και διαλύουμε το τελευταίο φακελάκι ζελέ σε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Συμπληρώνουμε κάθε ποτήρι με το ζελέ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
Σημ.: Δοκιμάστε, επίσης, να φτιάξετε αυτό το γλυκό με ζελέ φράουλα ή κεράσι. Αναμείξτε διαφορετικές γεύσεις και χυμούς εξωτικών φρούτων του εμπορίου, βάλτε και μια ροζέτα σαντιγί στην κορυφή, πασπαλίστε και με λίγο φιλέ αμύγδαλου...