Προετοιμασία: 15 λεπτά
Αναμονή: 1 βράδυ
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Kόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου σε κύβους και τους βάζουμε σε λεκανίτσα. Λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο γουδί και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, ανάλογο αλάτι και το ελαιόλαδο. Aνακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα ολόκληρο βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Aνακατεύουμε τη φρυγανιά με το τριμμένο κεφαλοτύρι και απλώνουμε το μείγμα σε έναν δίσκο. Πανάρουμε με το μείγμα αυτό τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια ώστε να κολλήσει η φρυγανιά και αραδιάζουμε τα κομμάτια σε πυρέξ. Ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα στους 170°C.