Υλικά
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αγγούρια ? 2-3 ραπανάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουτ. σούπας λάδι ελιάς
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 2-3 κλωναράκια άνηθος
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζετε τα αγγούρια, τα τρίβετε στον τρίφτη και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
2. Βάζετε κάτω από το σουρωτήρι ένα βαθύ πιάτο, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το σουρωτήρι στο ψυγείο όλο το βράδυ.
3. Την επόμενη μέρα βγάζετε το τριμμένο αγγούρι από το ψυγείο, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Καθαρίζετε το σκόρδο, το πολτοποιείτε στο γουδί ή το λιώνετε με το ειδικό εργαλείο και το ρίχνετε μέσα στο μπολ μαζί με το μείγμα του γιαουρτιού.
5. Προσθέτετε στο μπολ εναλλάξ το λάδι και το ξίδι, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
6. Πλένετε, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα ραπανάκια, τα βάζετε και αυτά μέσα στο μπολ και ανακατεύετε ελαφρά.
7. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.