Για 4 άτομα
Υλικά:
- 500 γρ. ρύζι vialone nanno
- 2 μέτριες σουπιές με το μελάνι τους
- ?1 lt ζωμό κοτόπουλου
- κρεμμύδια μικρά
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 σφηνάκι χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, άνηθο, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι 1-2 λεπτά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σουπιές, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά. Αν χρειαστεί, βάζουμε ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Ακόμα σβήνουμε με ζωμό λίγο κάθε φορά και το μελάνι της σουπιάς στη μέση του μαγειρέματος. Προσθέτουμε τη σοταρισμένη σουπιά. Μόλις το ριζότο πιει τον ζωμό και είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ούζο και το λεμόνι, άνηθο, θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.