Για τον κιμά
- ½ κιλό κιμά ανάμεικτο με αρνί και μοσχάρι αρκετά λιπαρό
- 1 αβγό
- ½ ποτήρι ζωμό από κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- Πάπρικα γλυκιά
- Λίγο μπαχάρι
- Λίγο κύμινο
- Λίγο κόλιανδρο
Για το γιαουρτλού
- ½ κιλό γιαούρτι αραιωμένο με λίγο γάλα ή νερό και αλάτι
- 4-5 πίτες για σουβλάκι καλοψημένες και κομμένες κομματάκια
- Λίγες σταγόνες καυτό βούτυρο, σουμάκι και μαϊντανό για το σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξουμε
Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά μαζί, ζυμώνουμε πολύ καλά και κρατάμε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να ωριμάσει και να ενωθούν τα υλικά
Μετά περνούμε βέργες κατά προτίμηση μεταλλικές γιατί έτσι βοηθά το κεμπάπ να ψηθεί πιο γρήγορα και να μη στεγνώσει.
Με το χέρι μας απλώνουμε και πλάθουμε κατά μήκος τα κεμπάπ, τα κάνουμε ελαφρώς πλακέ και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
Παράλληλα ψήνουμε τις πίτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί αφού το αλείψουμε με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι, και στη συνέχεια ακουμπάμε επάνω τα ψημένα κεμπάπ.
Βάζουμε το ταψί πάνω στη σχάρα και, αφού ξεκινήσει να βράζει, το αποσύρουμε, προσθέτοντας το σουμάκι, το καυτό βούτυρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.