ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
- 1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 κλωναράκια άνηθο
- 5 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 ½ κουτ. γλυκού ξερό
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι
Εκτέλεση
Bάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι και το κρεμάμε στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίξει για 1 ώρα. Αφήνουμε το τριμμένο αγγούρι στο στραγγιστήρι (σκεπασμένο με ένα πιάτο για να το πιέζει) για 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά του. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί. Χτυπάμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.