ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
- 1 τσουρέκι καλής ποιότητας
- ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι (το ξύσμα τους)
- 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
- 6 αβγά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 4-5 λουβιά κακουλέ περασμένο από τον μύλο μπαχαρικών
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- λίγο βούτυρο για το σκεύος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Aφαιρούμε την κόρα από το τσουρέκι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Bουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και αραδιάζουμε μέσα τις φέτες. Χτυπάμε ζωηρά με τον αβγοδάρτη τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, το γάλα, τη μισή ζάχαρη και το αλεσμένο κακουλέ. Pίχνουμε το μείγμα πάνω στο τσουρέκι και το αφήνουμε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Pίχνουμε πάνω από την πουτίγκα τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα.