Τσίκνησε με αρνάκι στη γάστρα!

04.02.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 4-5 ώρες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 2 μπούτια αρνί ή κατσίκι (2 κιλά)
  • 1 μάτσο μάραθο και θρούμπι ανάμεικτο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το αρνάκι. Kαθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας με μαχαίρι και μπήγουμε τα σκόρδα σε διάφορα σημεία. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε στη γάστρα. Pαντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία 150°C για 4-5 ώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ