Αβγόπιτα

09.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 300 γρ. τυρί φέτα σε κομμάτια
  • 350 γρ. γάλα φρέσκο
  • 6 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα κρούστας
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Aναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γάλα με τη φέτα, τα αβγά και το αλατοπίπερο. Aλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα. Τα λαδώνουμε και προσθέτουμε από επάνω άλλα δύο φύλλα. Ρίχνουμε τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Aλείφουμε το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο, χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.