ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- 1 χταπόδι (2 κιλά)
- 4 καρότα μεγάλα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 3 αβγά χτυπημένα
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι με τα καρότα, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το λευκό κρασί και το σέλερι και αφού ρίξουμε αρκετό πιπέρι, σφραγίζουμε το σκεύος με λαδόκολα και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το χταπόδι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία περίπου ώρα. Bγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 4 περίπου εκατοστών. Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και περνάμε διαδοχικά το χταπόδι από το αβγό και το αλεύρι. Tηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν και συνοδεύουμε με μια σπιτική καυτερή μαγιονέζα.