Τι έχουμε:
- 4 φλιτζ. αλεύρι
- 2 φλιτζ. Βιτάμ σοφτ
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
- 1/3 φλιτζ. νερό
- 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά σόδα
- κανελογαρύφαλλα
Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τα κανελογαρύφαλλα, αφήνουμε να βράσουν και κατεβάζουμε το διάλυμα από τη φωτιά για να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το Βιτάμ σοφτ (κρατάμε 4 κουταλιές) με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το διάλυμα από τα κανελογαρύφαλλα.
Σε ένα ποτήρι, βάζουμε τον χυμό του λεμονιού και διαλύουμε τη σόδα, προσέχοντας να το κρατάμε πάνω από το μπολ, γιατί η σόδα μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αλείφουμε μια σκληρή επιφάνεια ή ένα δίσκο κοπής με τις 2 κουταλιές από το Βιτάμ σοφτ που κρατήσαμε και ανοίγουμε επάνω τη ζύμη, μέχρι να έχει πάχος μισό πόντο.
Με ένα ποτήρι, κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και στη μέση κάθε κομματιού κάνουμε μια λακκούβα με το δάχτυλό μας.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε ταψί αφού το αλείψουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ σοφτ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και με ένα μικρό κουτάλι, γεμίζουμε τις λακκουβίτσες με μαρμελάδα.
Συμβουλή
Προτιμάμε μαρμελάδα με έντονη γεύση για να κάνει καλύτερη αντίθεση με το μπισκότο.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Ενα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ.