Υλικά:
- 1 μεγάλο ματσάκι σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι κολοκυθόσποροι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση: Ξεπλένετε καλά το σπανάκι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε σαλατιέρα. Αλέθετε τους κολοκυθόσπορους στο μπλέντερ και τους προσθέτετε στο σπανάκι. Λιώνετε τη σκελίδα σκόρδου και την ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με το μίγμα το σπανάκι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.