Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό ρόκα
- 10 φέτες προσούτο
- 1/4 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1/2 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα φύλλα της ρόκας, τα πλένουμε καλά να φύγουν τα χώματα και τα κόβουμε με τα δάχτυλά μας σε μεγάλα κομμάτια.
Αν τα φύλλα της είναι μικρά μπορούμε να τα αφήσουμε και ολόκληρα. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε πολύ δυνατά στο μπλέντερ ή σε ένα ποτήρι σέικερ, το λάδι, το ξίδι μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να ενωθούν οι γεύσεις.
Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο την ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη, έως ότου πήξει.
Παίρνουμε τη ρόκα από το ψυγείο, τη βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και την περιχύνουμε με τη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν τα υλικά μας.
Γαρνίρουμε με τις φέτες προσούτο και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Για να μη μας ξεραίνεται το προσούτο όταν το κόβουμε, βάζουμε στην κομμένη επιφάνεια τριμμένο πιπέρι.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό, Ροδίτης.