Ξιφίας μοσχομυριστός

27.08.2009
Μια ιδανική λύση για υγιεινή διατροφή.

Τι έχουμε:

  • 700 γραμ. φιλέτο ξιφία
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 πιπεριές
  • φύλλα δάφνης
  • Για τη μαρινάρα:
  • 1 ποτηράκι λάδι ελιάς
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τον ξιφία, τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τον κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάρα και προσθέτουμε μέσα τον ξιφία. Αφήνουμε το μείγμα με τον ξιφία στο ψυγείο να μαριναριστεί για 6-8 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά.

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τις πιπεριές σε λωρίδες.

Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε νερό, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο.

Περνάμε κατά σειρά ένα κομμάτι ξιφία, 1 κομμάτι ντομάτας, 1 φύλλο δάφνης, 1 κομμάτι πιπεριάς και 1 κομμάτι κρεμμυδιού και συνεχίζουμε ακολουθώντας την ίδια σειρά, έως ότου γεμίσει το καλαμάκι.

Αφού ολοκληρώσουμε το πέρασμα των υλικών στα καλαμάκια, τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, για 15 λεπτά περίπου.

Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ξιφία με πέρκα ή σφυρίδα.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο, μεστό, ξηρό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ