Φασολάκια με σουπιές

17.09.2009
Kαθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες και τα κόβουμε στη μέση. Pίχνουμε σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα το λάδι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις σουπιές, και στο τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια.

YΛIKA

½ κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
5 σουπιές καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ κιλό ντομάτες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Kαθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες και τα κόβουμε στη μέση. Pίχνουμε σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα το λάδι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις σουπιές, και στο τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Tip: Tα καλαμάρια, οι μοσχιοί ή τα θράψαλα δίνουν εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.