Γαριδούλες τηγανητές με pesto από ντομάτα και φουντούκια

30.07.2009
Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν σαν πολτός. Tηγανίζουμε ελαφρά τις γαριδούλες και τις στραγγίζουμε από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.

Yλικά

1 κιλό γαριδούλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τηγάνι

Για το pesto απο ντομάτα και φουντούκια

1 ντομάτα μεγάλη
25 γρ. φουντούκια
1 πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι ξερό μικρό
½ σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. γλυκού balsamico
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH

Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν σαν πολτός. Tηγανίζουμε ελαφρά τις γαριδούλες και τις στραγγίζουμε από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με το pesto ντομάτας και φουντουκιού.

Tips: Για τις σάλτσες, επιλέγουμε πάντα γινωμένες ντομάτες.

- Για γλυκό κουταλιού, καλές είναι οι ντομάτες που δεν είναι ώριμες ώστε να κρατήσουν και να είναι τραγανές.

- Για τις σαλάτες μας, οι ντομάτες θα πρέπει να είναι σφιχτές και ώριμες.