Αραβική πίτα με κοτόπουλο

30.07.2009
Η πιπεριά ταιριάζει πολύ με τις αραβικές πίτες!

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 4 αραβικές πίτες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 8 -10 φύλλα μαρουλιού
  • αλάτι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα πιπεριάς:

  • 3 πιπεριές: πράσινη, κίτρινη και κόκκινη
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 100 γραμ. φέτα τριμμένη

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Κατόπιν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βιτάμ και στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου να σοταρισθούν έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα πιπεριάς ως εξής:

Σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει να κάψει, ψήνουμε ελαφρά τις πιπεριές, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. Αφού ψηθούν, βγάζουμε τη φλούδα τους, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βιτάμ και το κρασί. Τις ανακατεύουμε καλά, έως ότου πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι, ώστε να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής.

Ζεσταίνουμε τις αραβικές πίτες, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και στρώνουμε από πάνω πρώτα τα φύλλα του μαρουλιού, χοντροκομμένα, και κατόπιν τις φέτες του κοτόπουλου. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το κοτόπουλο με πιπέρι.

Τέλος, ανακατεύουμε ξανά τη σάλτσα της πιπεριάς με τη φέτα, τη ρίχνουμε επάνω από τις πίτες με το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, μπορούμε να διακοσμήσουμε την πιατέλα με μερικά ακόμη φύλλα μαρουλιού.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Ραψάνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ