Σαλάτα τρίχρωμη

30.07.2009
Για να δώσουμε χρώμα στο τραπέζι μας!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό στήθος από κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1 μαρούλι κατσαρό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεκινάμε με την ετοιμασία της σάλτσας:

Ρίχνουμε σε ένα σέικερ το λάδι ελιάς, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά και πήξει η σάλτσα. Κατόπιν βάζουμε το σέικερ στο ψυγείο.

Πλένουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει λευκό χρώμα.

Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα και μόλις κρυώσει το κόβουμε κατά μήκος σε μακρόστενες λωρίδες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για να σοταριστούν, αλλά προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα, γιατί θα σκληρύνουν.

Καθαρίζουμε το μαρούλι από τα μαραμένα και τα μαυρισμένα φύλλα, το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε. Πλένουμε επίσης τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες.

Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε πρώτα τα φύλλα του μαρουλιού, κατόπιν τα κομμάτια του κοτόπουλου και τελευταίες τις πιπεριές.

Βγάζουμε τη σάλτσα από το ψυγείο, χτυπάμε ελαφρά το σέικερ, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε φρέσκο πιπέρι για να γίνει η σαλάτα μας πιο πικάντικη!

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαλαγουζιά.