Κοτοπουλομπουκιές

23.06.2014
Το γιαούρτι είναι η καλύτερη μαρινάτα για το κοτόπουλο!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ
  • 200 γραμ. τυρί (γκούντα και κεφαλοτύρι)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Ετοιμάζουμε τα μπουτάκια από το προηγούμενο βράδυ: τα ξεκοκαλίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε το λίπος, τα κόβουμε στη μέση, τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι ελιάς, το κρεμμύδι ολόκληρο, ξεφλουδισμένο μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

Την επομένη τρίβουμε τα τυριά με το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη φρυγανιά.

Βγάζουμε το μπολ με τα κομμάτια του κοτόπουλου από το ψυγείο και με μια τσιμπίδα ή με το χέρι μας τα βάζουμε ένα-ένα στο μπολ με τα τυριά, τα ανακατεύουμε ούτως ώστε να κολλήσει το μείγμα του τυριού πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, την αλείφουμε με το βιτάμ και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου το ένα πλάι στο άλλο.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά έως 1 ώρα ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα μπουτάκια του κοτόπουλου.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψαρονέφρι αντί για κοτόπουλο.

το κατάλληλο κρασί Λευκός Ροδίτης με αρώματα εσπεριδοειδών.