Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι από ελιά ή σπάλα σε μικρούς κύβους
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ελαφρά κοπανισμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι χοντροκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το κρέας, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και, όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα φασολάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση και ξαναχαμηλώνουμε. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμη, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά.