Δροσερή σαλάτα που μπορούμε να τη σερβίρουμε και σαν κύριο πιάτο.
Τι έχουμε:
- 1 φλιτζ. πλιγούρι
- 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- φλιτζ. χυμό λεμονιού
- φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κλωναράκια δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το πλιγούρι και το μουσκεύουμε μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, για όχι παραπάνω από 10 λεπτά. Έτσι όταν το βγάλουμε δεν θα έχει πολύ νερό.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το δυόσμο.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε το πλιγούρι, που εν τω μεταξύ έχουμε αφήσει να στραγγίξει πολύ καλά, το ρίχνουμε λίγο - λίγο στο μπολ με τα λαχανικά και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε στο τραπέζι.
Συμβουλή
Να θυμάστε ότι ο μαϊντανός ενισχύει τη μνήμη μας.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Μαντινείας.