Ρύζι των χρωμάτων

16.07.2009
Ενα εύκολο κιρίως πιάτο που μπορεί όμως να συνοδεύσει ανετα και ένα φιλέτο.

Ενα εύκολο κιρίως πιάτο που μπορεί όμως να συνοδεύσει ανετα και ένα φιλέτο.

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. ρύζι Uncle Bens μακρύκοκκο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό ντοματάκια
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 1 κουταλιά βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το λάδι και το σοτάρουμε έως ότου μαλακώσει.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια σπάζοντας τα μισά για να βγάλουν τον χυμό τους.

Προσθέτουμε τον μισό ζωμό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.

Κρατάμε τη μισή σάλτσα και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το βράζουμε για 10 λεπτά.

Συγχρόνως σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε το σπανάκι να ζεματιστεί για 2-3 λεπτά, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το στραγγίζουμε καλά.

Αλείφουμε με τη μαργαρίνη ένα σκεύος για τον φούρνο καλά (και τα τοιχώματα) και βάζουμε πρώτα το ρύζι.

Στραγγίζουμε το σπανάκι ξανά και το στρώνουμε πάνω από το ρύζι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε κρατήσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά απλώς να γκρατιναριστούν.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν δεν βάλουμε στη σάλτσα φρέσκα ντοματάκια παραλείπουμε τη ζάχαρη.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Σαββατιανό.