Υλικά
- 2 κιλά ροδάκινα
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα ροδάκινα και αφαιρείτε τη φλούδα, το κουκούτσι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. 2. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις τα ροδάκινα, προσθέτετε ζάχαρη και τα αφήνετε για ένα βράδυ. 3. Την επομένη βράζετε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία γύρω στη μισή ώρα μέχρι να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια. 4. Κατά διαστήματα ξαφρίζετε τη μαρμελάδα. Προς το τέλος ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, για να μην κολλήσει. 5. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και, όσο είναι ζεστή, τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.