Τι έχουμε:
- 1 1/2 κιλό μοσχαράκι
- 300 γραμ. μανιτάρια
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 5 κουταλιές βιτάμ
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 κουτί ντοματάκια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα:
- φλούδες παρμεζάνας
- φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το μοσχαράκι, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε φιλετάκια πάχους 1/2 εκατοστού.
Στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε από τις δύο πλευρές, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε με τα χέρια μας, για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι το βιτάμ και το λάδι ελιάς.
Οταν κάψουν, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε από 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Οταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το βιτάμ και το λάδι ελιάς από το τηγάνι, αφήνοντας ελάχιστη ποσότητα, ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσουν για λίγο, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατόπιν, βάζουμε στο τηγάνι τα φιλετάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, ούτως ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και φύλλα ρόκας.
Σερβίρουμε με ριζότο ή με ζυμαρικά.
Συμβουλή
Εάν προτιμάμε τα φιλετάκια πολύ ψημένα τα αφήνουμε στο τηγάνι για 10 λεπτά.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Μerlot.