ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- 150 γρ. noodles ρυζιού
- 2 κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια
- 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
- 75 γρ. φύτρες φασολιών
- 6 κρεμμύδια πράσινα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 λάιμ (μοσχολέμονο) κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο
- αλάτι
ΓIA TON ZΩMO
- 500 γρ. μοσχαρίσια κόκαλα
- 350 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (από στήθος)
- 2 γαρίφαλα
- 25 γρ. τζίντζερ φρέσκο
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 1/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο
- 2 κουτ. γλυκού fish sauce
Eκτέλεση
Tοποθετούμε σε ένα μπολ τα noodles του ρυζιού, περιχύνουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Για να προετοιμάσουμε τον ζωμό, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε (ξαφρίζοντας ενδιάμεσα) για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τον ζωμό. Eν τω μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και μοιράζουμε όλα τα συστατικά (συμπεριλαμβανομένου του ωμού κρέατος) σε 4 πιάτα. Γεμίζουμε με τον ζωμό τα πιάτα και περιμένουμε 4 λεπτά προτού τα σερβίρουμε, ώστε να έχει μαγειρευτεί το κρέας.