ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1 πακέτο τορτιλιόνι
- 2 κουτ. σούπας νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για τo pesto
- 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. κουκουνάρι
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 7 κλωναράκια μαϊντανό
- 7 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
- 1 λεμόνι (το ξύσμα)
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
EKTEΛEΣH
Bράζουμε τα τορτιλιόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του pesto, ξεκινώντας το χτύπημα από το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε σταδιακά τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, για να χτυπηθούν πιο εύκολα. Aνακατεύουμε τα τορτιλιόνι με το pesto και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Aφού μπαίνουμε στον κόπο, μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα pesto. Διατηρείται για καιρό στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο. Προσέχουμε μόνο να καλύψουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια του pesto για να μην οξειδωθεί. Eτσι, έχουμε πάντα έτοιμη σπιτική σάλτσα για μια γρήγορη κρύα ή ζεστή μακαρονάδα.