Τι έχουμε:
- 1 1/2 φλιτζ. ανθότυρο
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 2 αβγά
- 2-3 κομματάκια λιαστή ντομάτα
- 2 κουταλιές βιτάμ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για τη ζύμη:
- 4 φλιτζ. αλεύρι
- 1/2 πακετάκι βιτάμ
- 1 κρόκος αβγού
- 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι στη μύτη από το κουταλάκι
- 2 κουταλιές βιτάμ για τη φόρμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αφού πρώτα το κοσκινίσουμε, μαζί με το βιτάμ, κομμένο σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας.
Κατόπιν ρίχνουμε τον κρόκο του αβγού, αφού πρώτα τον χτυπήσουμε με 2-3 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε καλά, ώστε να απορροφηθεί το αβγό από το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου γίνει η ζύμη ομοιογενής και ελαστική.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για μισή ώρα περίπου, ώστε η ζύμη να ξεκουραστεί και να σφίξει.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα χοντρό φύλλο. Αλείφουμε μια ελαστική φόρμα για τάρτες με βιτάμ και στρώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να απλωθεί καλά και να εφαρμόζει στον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας, σκεπάζουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ κομματιάζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλάτι και το βιτάμ. Ανακατεύουμε τα υλικά με μια κουτάλα και κατόπιν προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζουμε τη φόρμα με την τάρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στρώνουμε από πάνω, ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, το μείγμα του ανθότυρου.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνειa της.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, ξεφορμάρουμε την τάρτα σε μια πιατέλα και τη σερβίρουμε είτε ολόκληρη, είτε κομμένη σε κομμάτια.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για λιαστή ντομάτα να βάλουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο μαϊντανό.
το κατάλληλο συνοδευτικό Τσάι.