Τρίγωνες τυρόπιτες

03.07.2009
Τις λατρεύουν τα μικρά παιδιά!

Τι έχουμε:

  • 4 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
  • 4 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 2 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 3 αβγά
  • 100 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 100 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουταλιές βιτάμ για το ταψί

Τι κάνουμε:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουερ.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις το μείγμα πήξει και γίνει κρέμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα 2 αβγά, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε μια καθαρή και ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού δυο κουταλιές από το μείγμα των τυριών, αλείφουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό και διπλώνουμε, ώστε να γίνει ένα τρίγωνο. Κατόπιν πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.

Αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ, στρώνουμε τις τυρόπιτες τη μια δίπλα στην άλλη, χτυπάμε το αβγό που έχουμε κρατήσει και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια από τις τυρόπιτες.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για μισή ώρα περίπου, μέχρι οι τυρόπιτες να πάρουν χρώμα.

Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα πιτάκια με γέμιση κιμά!

το κατάλληλο συνοδευτικό Πορτοκαλάδα.