Τι έχουμε:
- 1 κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
- 4-5 πατάτες
- 4-5 πιπεριές κόκκινες
- 1/2 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
- 2 κρεμμύδια
- 3-4 κομμάτια λιαστή ντομάτα
- 1 κλωναράκι σέλινο
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές βιτάμ για το ταψί
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάρα:
- 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Τι κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάρα:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι μαζί με τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε ώσπου η μουστάρδα να διαλυθεί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάρα.
Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Την επομένη, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το αλείψουμε με το βιτάμ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο σκεύος, γύρω από τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε επάνω από τις πατάτες, όπως και τη λιαστή ντομάτα, αφού πρώτα την ψιλοκόψουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό, καθώς και τα ντοματάκια, φροντίζοντας να τα πιέσουμε ελαφρά ώστε να βγάλουν τα ίδια τον χυμό τους.
Τέλος, κόβουμε το σέλινο, το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά, για να ενωθούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ελιάς, τον ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Ενα τέταρτο πριν από το τέλος του ψησίματος βγάζουμε από το ταψί μας το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου.
Μόλις το φαγητό ετοιμαστεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε στη μαρινάρα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ροδίτης.