Τι έχουμε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
- 6 κουταλιές βιτάμ
- αλεύρι
Για τη γέμιση:
- 300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουτί ντοματάκια
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 λιαστές ντομάτας
Τι κάνουμε:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Οταν χρυσίσουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, ανακατεύοντας για να ροδίσει ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, αφήνουμε να σοταριστεί ελαφρά και σβήνουμε με τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν έως ότου ο κιμάς απορροφήσει τα υγρά από τα ντοματάκια.
Προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά την ψίχα από τις φέτες του τοστ και ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα ανοίγουμε με τον πλάστη. Αλείφουμε το ένα φύλλο με το βιτάμ λιωμένο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο πιέζοντας τις άκρες να ενωθούν.
Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση στη μέση κάθε κομματιού.
Διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση, χωρίς να τις ενώσουμε (βλ. φωτογραφία).
Αλείφουμε ένα ταψί με τις 2 κουταλιές βιτάμ και βάζουμε τα γεμιστά πιταράκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά έως ότου τα πιταράκια πάρουν χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας εάν θέλουμε με φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοιρινό κιμά.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινη Νεμέα φρέσκια.