Σοφρίτο μυρωνάτο με μοσχολέμονο

09.07.2009

(για ρύζι ή ζυμαρικά)

Υλικά:

  • 1,5 kgr αντρεκότ βουβαλιού ή μπριζόλα από τρανς ή φέτες από κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 4 μοσχολέμονα,
  • 3 σκελίδες σκόρδο και σκόνη σκόρδου
  • 4 ματσάκια μυρώνια
  • 2 ματσάκια τσάιβς (σχοινόπρασο)
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 καρότα, ελαιόλαδο, ξίδι από καλό κρασί, λίγο αλεύρι.

Προαιρετικά: σταφίδες, δαμάσκηνα, ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα (που όλα ταιριάζουν με τη δυνατή γεύση του βουβαλίσιου κρέατος).

Οδηγίες:

Κόβουμε το κρέας σε φέτες. Το στρώνουμε σε μάρμαρο, το πουδράρουμε με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, ξύσμα λεμονιού και τέλος αλεύρι.

Γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνουμε τα ίδια, πιέζοντας καλά με το χέρι μας για να κολλήσει το αλεύρι.

Περνάμε τις φέτες από τηγάνι με ελαιόλαδο και σβήνουμε με το ξίδι, μέσα στο οποίο έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον χυμό και τη φλούδα από τα μοσχολέμονα, το σέλινο ψιλοκομμένο, τα καρότα σε κύβους, τα μυρώνια και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένα (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μυρώνια και το σχοινόπρασο με μπόλικο μαϊντανό). Εδώ μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τα ξερά βερίκοκα.

Προσθέτουμε λίγο υγρό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για τρία τέταρτα με μία ώρα. Στο τέλος δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.