Για τη βινεγκρέτ:
500 ml σπορέλαιο, 400 ml χυμό και λίγο ξύσμα μανταρινιού, 50 ml χυμό λεμονιού, 3 κρόκους αβγών, 1 κουταλιά μουστάρδα, ζεστό νερό, αλάτι.
Για τη σαλάτα:
γΜουλιασμένο κους κους ή βρασμένο στάρι (είναι πιο υγιεινό), ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι ξερό, δυόσμο, μαϊντανό, σταφίδες, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.
Για τη βινεγκρέτ:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τη μουστάρδα και το αλάτι.
Αρχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας λίγο λίγο σπορέλαιο και χυμό μανταρινιού και λεμονιού. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε μπολ το βρασμένο στάρι και ψιλοκόβουμε ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό. γΠροσθέτουμε σταφίδες, ραντίζουμε με λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη βινεγκρέτ σε πιάτο, βάζουμε από πάνω φέτες καβουρμά και δίπλα τη σαλάτα με το στάρι.