Η Ελλάδα στο βιβλίο Guinness... 305 κιλά βουβαλίσιου κρέατος χρησιμοποιήθηκαν για να παρασκευαστούν πάνω από 4.000 λαχταριστά κεφτεδάκια.
Αμέτρητοι κεφτέδες φτιάχτηκαν στο 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας στις Σέρρες και πήραν την πρωτιά.
Η Μυρσίνη Λαμπράκη, οικοδέσποινα της εκπομπής «Μαγειρέματα στο Σκάι» και παρουσιάστρια στο συνέδριο, μας προτείνει να φτιάξουμε και να δοκιμάσουμε πιάτα με βουβαλίσιο κρέας. Το βουβαλίσιο κρέας καθ ομολογία των ειδικών είναι ένα κρέας άπαχο και με ιδιαίτερη γεύση.
Το συγκεκριμένο κρέας και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό, όπως γάλα, τυρί, είναι εύγευστα και μπορούμε να τα βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα και κυρίως στις Σέρρες.
Η Μυρσίνη Λαμπράκη μας προτείνει δύο συνταγές: ...και μας προτρέπει να δημιουργήσουμε... Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας ελπίσουμε πως με τις δημιουργίες μας θα κατακτήσουμε και εμείς τη δική μας πρωτιά...