Υλικά
- 1 κιλό αρακάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο
- 100 γραμμ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 2 λίτρα περίπου νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες.
2. Ρίχνετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνετε τη σούπα να βράσει για 40 λεπτά.
3. Στη συνέχεια χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε στα πιάτα. Στο τέλος, προσθέτετε από μισή κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο και ανακατεύετε.