Υλικά
- 2 κιλά μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κιλό αρακά
- 2 κουτ. σούπας γούστερ σος
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γραμμ. ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι
- 2 κουτ. σούπας άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε τα κρεμμύδια και το κρέας, αφού προηγουμένως το αλατοπιπερώνετε.
2. Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος και κατόπιν προσθέτετε τον αρακά και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
3. Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας και τον αρακά και προσθέτετε στο ζωμό του φαγητού την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο.
4. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ροκφόρ. Μόλις η σάλτσα δέσει, τη σερβίρετε μαζί με το φαγητό.