Τι έχουμε:
- 1 κομμάτι νουά μοσχαρίσιο
- 6 φέτες ψωμιού
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 6 κουταλιές μαγιονέζα Helmanns Real
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- φύλλα ρόκας
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180οC.
Αλείφουμε το νουά με το βιτάμ, το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε, για περίπου 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τα λαχανικά:
Πλένουμε καλά τα φύλλα της ρόκας και τις ντομάτες και καθαρίζουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Μόλις το κρέας ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ, βάζουμε το ψωμί στη σχάρα του φούρνου και το φρυγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες και ετοιμάζουμε τα σάντουιτς:
Στρώνουμε στις μισές φέτες από 3-4 φύλλα ρόκας και κατόπιν διπλώνουμε στη μέση τις φέτες του νουά και τις βάζουμε πάνω από τη ρόκα. Μοιράζουμε τις φέτες της ντομάτας, σε κάθε σάντουιτς, απλώνουμε από πάνω δύο κουταλιές μαγιονέζα Helmanns Real και μερικές φέτες κρεμμυδιού και κλείνουμε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Συμβουλή
Μπορούμε να ψήσουμε το νουά μόνο για μισή ώρα, όπως στην αυθεντική αμερικάνικη συνταγή.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο ξινόμαυρο.