Πίτες με γαρίδες και ρόκα

03.07.2009
Αντί για σουβλάκι!

Τι έχουμε:

  • 6-7 γαρίδες Νο 1
  • 3 πίτες γιά σουβλάκι
  • 6 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 1/2 μαρούλι
  • φύλλα ρόκας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.

Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, καθαρίζουμε το κέλυφος, βγάζουμε με ένα μαχαίρι το έντερο, τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φύλλα ρόκας και το μαρούλι, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν και κατόπιν τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τις πίτες και τις ψήνουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις γαρίδες, μαζί με το βιτάμ για να σοταρισθούν και μόλις κοκκινίσουν, τις σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και τις κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα σάντουιτς:

Απλώνουμε σε κάθε πίτα, δυο κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns Real, στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο μαρουλιού και 2-3 φυλλαράκια ρόκας και κατόπιν βάζουμε 2-3 γαρίδες. Τυλίγουμε την πίτα, ώστε να κλειστούν μέσα τα υλικά και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψημένες πίτες, από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μας!

το κατάλληλο κρασί Λευκό αρωματικό ηπείρου.