Υλικά
- 1 1/2 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις με τη ζάχαρη.
2. Βράζετε για 3 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τις αφήνετε για 12 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρείτε τις φράουλες και βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
4. Προσθέτετε τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και αφαιρείτε τον αφρό.
5. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.