Υλικά
- 8 αβγά
- 8 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. καρύδια
- 4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. κανέλα
- 1 κουτ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 400 ml συμπυκνωμένο γάλα
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. νερό
Για το γλυκό φράουλα ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή.
Εκτέλεση
1. Σπάτε τα αβγά και τα χωρίζετε σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
2. Βγάζετε τη μαρέγκα και ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αβγών. Προσθέτετε τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και προσθέτετε το γάλα.
3. Χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κα ξαναβάζετε τη μαρέγκα. Χτυπάτε για λίγο. Προσθέτετε αλεύρι, μία κουταλιά μπέικιν πάουντερ και μία κουταλιά σόδα.
Ρίχνετε το καρύδι και ανακατεύετε ελαφρά.
4. Βουτυρώνετε το ταψί. Ψήνετε για 35 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια τη σιροπιάζετε.
5. Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας
2 φλιτζ. νερό με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού.
6. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι την κρύα καρυδόπιτα, την κόβετε και αφήνετε να το ρουφήξει όλο! Ίσως χρειαστεί να περιμένετε 2-3 ώρες. Σερβίρετε με γλυκό φράουλα.