Τι έχουμε:
Για τη βάση:
- 300 γραμ. μπισκότα
- 1/2 φλιτζ. βιτάμ
- 1 λαδόκολλα
Για τη γέμιση:
- 250 γραμ. ανθότυρο
- 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 1 φλιτζ. νερό κρύο
- 3 κουταλιές νερό χλιαρό
Για το γαρνίρισμα:
- αγριοκέρασο γλυκό
- φράουλες φρέσκιες
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πετσέτα και αφού τη διπλώσουμε, χτυπάμε τα μπισκότα με το γουδοχέρι, μέχρι να τριφτούν καλά.
Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με έλασμα που ανοίγει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το πατάμε καλά με την παλάμη μας, ώστε να απλωθεί σε όλη τη φόρμα και να έχει παντού το ίδιο πάχος. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να ψηθεί, περίπου για δέκα λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό, μαζί με τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με μια πλαστική σπάτουλα. Μόλις οι ζελατίνες μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις διαλύουμε με το χλιαρό νερό και τις ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε, έως ότου γίνει σαντιγί. Μόλις ετοιμαστεί, τη ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι των αβγών, μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα.
Βγάζουμε τη βάση του γλυκού από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει, περίπου για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω από τη βάση του γλυκού, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε ώστε το γλυκό να παγώσει καλά.
Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, την ανοίγουμε, κόβουμε το τσιζκέικ σε κομμάτια και γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με αγριοκέρασο και φράουλες κομμένες σε φέτες.
Συμβουλή
Φορώντας ένα πλαστικό γάντι μπορούμε ευκολότερα να απλώσουμε στη φόρμα το μείγμα των μπισκότων.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.